شورای امنیت: ایران فعالترین کشور در مقابله با تروریسم
براساس آخرین سند مکتوب منتشره از سوی شورای امنیت، دولت ایران در سال گذشته با ارائه گزارش های مستندی ، فعالترین کشور در راستای مبارزه با این پدیده شوم بوده و از سوی دیگر دولت آمریکا و اسرائیل هیچ گزارشی در این خصوص ارائه نداده است...
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، در آخرین سند منتشره از سوی شورای امنیت سازمان ملل آمده است بنا بر قوانین و حقوق بینالمللی، تمامی کشورهایی که قطعنامه 1373 و 1624 شورای امنیت را پذیرفتهاند ،ملزم به ارائه گزارشهایی در خصوص اقدامات مبارزه علیه تروریسم طی یک سال گذشته اند و بر این اساس دولت ایران با ارائه گزارشی به نام «50 گزارش دولت ایران علیه تروریسم» عملکردهای خود را در قبال این مساله به شورای امنیت ارائه داده است.
50 گزارش دولت ایران علیه تروریسم
نکته حائز اهمیت این است که بر اساس گزارش شورای امنیت ارائه طومار 20 صفحهای ایران که در تاریخ 13 مارس 2007 با امضای مهدی دانش یزدی یکی از سفرای ایران در سازمان ملل به شورای امنیت ارائه شده است ، کاملترین و جامعترین گزارشی بوده است که در سال گذشته نسبت به مبارزه با تروریسم انجام شده است.
در متن این گزارش میتوان به طرح جمعآوری سلاحهای غیرمتعارف و شناسایی راههای انتقال سلاح و جلوگیری از اعمال تروریستی و فعالیت سازمان تروریستی مجاهدان خلق MKO(منافقین)، ضبط و توقیف انواع سلاحهایی همچون خمپاره اندازههای کوچک که توسط این سازمانها تروریستی علیه شهروندان ایرانی تهیه شده بود ، در سال گذشته اشاره کرد.
در ادامه این گزارش آمده است، ایران در سالهای گذشته با شناسایی افراد مظنون به عناصر تروریسم و دستگیری حدود 700 تن از اعضای گروه تروریستی «کردستان PJAK »در بخش شمال غربی کشور و همچنین شناسایی گروههای مافیایی قاچاق دارو که از اعضای گروههای تروریستی در مناطق مرزی است، تلاش خود را در جهت خنثیسازی و نابودی این پدیده شوم ارائه کرده است.
این گزارش می افزاید: ایران با امضای توافقنامه همکاری با کشور ترکیه در خصوص مقابله با گروههای تروریستی «حزب آزاد» «حزب کارگر» و «کنگره خلق کردستان» اقدامات هماهنگی انجام داده است. از سوی دیگر ایران 328 نفر از اعضای پشیمان سازمان تروریستی مجاهدین خلق را در خاک کشور پذیرفته است.
در میان گزارشهای ارائه شده جدول آماری کاملی در خصوص ضبط توقیف سلاحهای قاچاقی توسط اشرار و متلاشی کردن باندهای خرابکاری آورده شده است.
شایان ذکر است؛ ارایه اینگونه گزارشها پس از قبول قطعنامه 1373 که پس از حادثه 11 سپتامبر در سال2001 تصویب شد و قطعنامه 1624 که در سال 2005 به تصویب رسید برای کشورها الزامی است و دولتهایی که این قطعنامه را پذیرفتند بایستی گزارشی در خصوص اقدامات خود علیه تروریست ارایه دهند اما بر اساس این سند مکتوب سازمان ملل آخرین گزارشهای دولت آمریکا و اسرائیل در خصوص اقدامات موثر برای مقابله با پدیده تروریسم در اوایل سال 2006 ارایه داده شده است و تا به امروز هیچ گزارشی در خصوص عملکرد سال گذشته خود به شورای امنیت ارایه ندادهاند!
مساله جالب توجه آنکه قطعنامه 1373 به علت حملات تروریستی 11 سپتامبر و متعاقبا آن حمله به کشور افغانستان به بهانه مبارزه با تروریسم در همان سال صورت گرفته است و آخرین گزارش ارایه شده در این کشور در سال 2003 است، علاوه بر آن این کشور هیچ گزارشی در خصوص قطعنامه دوم 1624 ارایه نداده است.